top of page

En kursdeltagares reflektioner

Markus Kvist, Leg. dietist på Lycksele lasarett och Stenbergska hälsocentral, går KRAFT´s onlineutbildning. Markus var på Idrottshögskolans lab och vi passade på att låna honom mellan testerna.

StartFragmentVarför har du valt att läsa KRAFT-kursen? -Jag har valt att läsa denna eftersom jag möter många patienter, bl a livsstilspatienter, där kost och motion är en viktig del i behandlingen. Antingen för att behandla sjukdomen i sig eller för att förebygga annan sjukdom. Jag ville få en fördjupning i detta med hur motion påverkar kroppen och känna att jag har lite mer kött på benen när jag ska prata om fysisk aktivitet med mina patienter. Jag valde att läsa KRAFT-kursen eftersom den går på distans och jag kan själv välja att studera när det passar mig. Hur har det fungerat att studera online? -Det har fungerat bra, smidigt att logga in och inga tekniska problem. Det kan dock vara bra att planera in sina studietillfällen så att de verkligen blir av. Kan bli lätt att man annars skjuter på det lite för länge. Allmänt sett, vilket är ditt omdöme om kursen? -Överlag är det bra, dock lite fel på testerna. Har ibland haft 80% rätt men ändå ej fått godkänt, vissa alternativ som rättas som rätt är fel. Jag tycker att innehållet har varit relevant. Vet ej om det finns någon tryckt variant av FYSS 2015, hade gärna haft den i bokform som komplement till föreläsningarna och som studiematerial vid tillfällen då det ej funnits tillgång till internet. Kan du utnyttja kunskapen som du har fått via kursen i ditt arbete och i så fall på vilket sätt? -Absolut, bl a under mina patientmöten då jag på ett mer konkret sätt kan förklara hur fysisk aktivitet påverkar deras hälsa och förhoppningsvis kan det bli lättare att motivera patienterna. Jag kommer även att ha nytta av detta när jag föreläser om hälsa och även i mitt uppdrag som hälsoinspiratör. Skulle du rekommendera kursen till andra? Motivera gärna varför. -Definitivt! Kursen belyser vikten av fysisk aktivitet och ökar motivationen att jobba med detta. Föreläsningarna är lärorika och relevanta.

Tack så mycket Markus för att vi fick intervjua dig och lycka till i fortsättningen! -Tack för en bra kurs!

Foto: Taru Tervo

EndFragment

#Intervju #utbildning

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page